Hilife.rs

Da li ste od onih koji biraju savršene poklone?

novogodisnji poklon

 

Pokloni, pokloni, pokloni…nema ko ne voli da ih dobija. Taj trenutak iznenađenja koji se smenjuje milisekundom neizvesnosti, pa nestrpljenje koje se poklapa sa momentom odmotavanja šuškavog ukrasnog papira i odvezivanja mašnice, a čije je veliko finale pogled na savršenstvo koje smo priželjkivali ili kojim su nas iznenadili.

Ali da li je baš uvek tako? Svi smo nekad bili „obradovani“ poklonom koji nam baš nije bio po meri ili takav (ruku na srce) izabrali za nekoga.

Poklanjanje koje bi trebalo da bude jednostavno zapravo nije ni najmanje, jer brojni su „ometajući faktori“: tradicija poklanjanja koju nosimo iz naših porodica, materijalne mogućnosti, ali i psihologija, jer „ući“ u nečiju glavu i otkriti šta je to što osoba želi nije baš lako..

Ipak postoje male tajne koje nam mogu pomoći u odabiru savrešnog – ili bar skoro savršenog poklona, budući da je Nova godina tradicionalno period kada najviše poklanjamo:

Kreirajte doživljaj

Nemojte se zadovoljiti samo ukrasnim papirom i mašnicom. Neka sm čin poklanjanja postane događaj: sakrijte poklon i pošaljite poruku kako da ga osoba kojoj je namenjen otkrije; mali poklon upakujte u preveliko pakovanje, mašta je granica…

novogodisnji-pokloni

Napravite spisak interesovanja

Pripremite što duži spisak interesovanja osobe kojoj želite da pripremite poklon. Zatim ga dobro proučite i smislite šta je to što bi se najbolje uklopilo uz pobrojano.

Uključite deo sebe

Ukoliko lepo pišete, napišite personalizovanu čestitku, ukoliko crtate nacrtajte je… Jednostavan način da pokažete koliko vam je stalo, zar ne?

Lična dešavanja

Razmislite u kojoj se životnoj fazi ili okolnostima ta osoba nalazi. Možda otplaćuje kredit i nije u siuaciji da troši na bilo šta što nije neophodno te budite baš vi ti koji će joj priuštiti nešto što jako želi, a nije u prilici da sebi priušti.

hilife-pokloni

Planiranje unapred

Pokušajte da unapred isplanirate budžet i napravite spisak osoba za koje želite da pripremite poklone. Zatim raspodelite budžet i videćete koliko će izbor biti pojednostavljen.

I na kraju kada ste se nesebično potrudili i pripremili sjajne poklone za druge, ne zaboravite sebe. Možda je baš nešto iz Hilife asortimana na Vašoj listi želja 😉

24.12.2019. / Autor:Hilife