Hilife.rs

Izlazeće sunce, Haruki i Rju i joni koji čiste zube

japan-ionickiss

 

Moja fascinacija Japanom počela je još u detinjstvu – da, zvuči čudno da dete bude fascinirano Japanom, predaleko je… Elem, trešnje su bile moje omiljeno voće i kada sam prvi put sasvim slučajno čula da postoji trešnjin cvet sama ta činjenica da još nešto ima naziv trešnja, a nije voće, zvučala je i primamljivo i čudno… Naravno zaintrigirana postavila sam salvu pitanja, a objašnjenje i simbolika mi baš uopšte nisu bili jasni…

 

Manga devojke

Kasnije su se nizali “slučajni događaji”: na putovanjima sam fascinirano gledala u mlade Japanke koje su šetale ulicama Pariza i Milana kao da su iskočile iz manga stripova, do perfekcije našminkane i stilizovane, ali na potpuno drugačiji način od onoga što je za nas bio ideal lepote. Plus toliko sigurne u sebe i nezainteresovane za okolinu…

 

japan-ionickiss

.

Gastronomsko i intelektualno punoletstvo

Iako pasionirani čitalac, Murakamijeva trilogija IQ84 otkrila mi je potpuno novi svet. Usledio je i slučajni  susret sa drugim Murakamijem – Rjuom, samo mračnim koji me je uveo u još jedan lavirint japanske kulture… i učvrstila fascinaciju ovom zemljom. A na ovoj lenti vremena nezaobilano moram ubeležiti otkriće sušija koje obeležavavam kao gastronomsko punoletstvo.

 

Jonizujuća četkica za zube

Kada je najbolja drugarica došla iz Japana u gomilici stvarno neophodnih seruma i kremica našla se i IONICKISS četkica za zube, tada najnovija opsesija urbanih Japanaca.

Jednostavno i pre nego što sam je isprobala nepogrešivo sam znala da će pobediti 😉 jer naravno, sletela je pravo iz Japana i “čisti” zube uz pomoć jonske tehnologije.

ionickiss-četkica

I posle toliko godina, trešnje su i dalje moje omiljeno voće, a IONICKISS “čudo iz Japana” sada se može kupiti i kod nas. Jedino se opsesija ovim brendom proširila na čitav svet 🌐.

05.04.2020. / Autor:Hilife