Hilife.rs

JUTARNJI RITUALI

Foreo-luna-ritual

7  SAVETA ZA ODLIČAN POČETAK DANA

 

Jeste li ranoranilac koji se budi radujući se pripremi za novi dan? Ili ustajete kasno, mrzovoljni, u žurbi da stignete jutro koji je odavno počelo ne čekajući na Vas? Prema procenama stručnjaka, od raspoloženja i aktivnosti kojima ispunjavamo prvi sat svog jutra zavisi koliko ćemo biti uspešni i produktivni tokom čitavog dana. Pažljivo osmišljeni jutarnji rituali mogu vam pomoći da se zaštitite od stresa i haosa koji prete da Vas preplave čim otvorite oči.

Pokušajte da uvrstite neke od sledećih predloga u svoju rutinu i pretvorite ih u jutarnje rituale kojima ćete se radovati iz dana u dan. Odustanite od svih aktivnosti koje Vas koče i opterećuju. Pridržavajte se spoja aktivnosti koje prijaju Vašem duhu i telu. Na taj način, uštedećete dragocenu energiju koja Vam je potrebna za ostatak dana.

Hidratacija

Velika čaša mlake vode sa nekoliko kapi limuna blagotvorna je za rehidrataciju posle višečasovnog spavanja. Voda sa limunom čisti telo od toksina, snabdeva ga vitaminom C, dovodi nivo pH vrednosti u ravnotežu i stimuliše rad digestivnog trakta.

Jutarnji rituali nege lica

Za savršenu kožu lica neophodna je odgovarajuća nega. Zašto od rutine nege ne biste stvorili jutarnji ritual kozmetičkog tretmana u svom kupatilu? Jutarnja nega lica počinje otklanjanjem nečistoća i mrtvih ćelija kože. Zatim slede toniranje, hidratacija i zaštita od sunca. Za dubinsko čišćenje lica nisu dovoljni omiljeni gel za umivanje i vaše šake. U tom izazovu mogu Vam pomoći FOREO uređaji za čišćenje i negu lica. Zahvaljujući silikonskim vlaknima koja pulsiraju FOREO uređaji dubinski čiste pore i pokreću mišiće lica. Posle pravilnog čišćenja, koža lica ostaje probuđena, glatka i nežna.

 

LUNA-PRO

Oralna nega

Jutarnje pranje zuba je radnja koju svi obavljamo mehanički i na brzinu. Zato često zaboravimo da se bakterije i nečistoće talože i na jeziku. Pošto ste oprali zube, pređite četkicom nekoliko puta preko površine jezika ka njegovom vrhu. Ovaj posao možete obaviti i profesionalnije uz Waterpik® oralni tuš koji u svom kompletu poseduje i poseban nastavak za čišćenje jezika. Stimulišite jezik pre doručka i radujte se ukusima koji Vas čekaju u nastavku dana.

 

WATERPIK-ORALNA-NEGA

Jutarnji rituali istezanja

Pozdrav suncu, jutarnja gimnastika, fitnes, džogiranje ili desetominutna šetnja – odaberite jutarnje istezanje koje odgovara baš Vama i pokrenite mišiće kako biste pribavili sebi dodatni paket energije.

Meditacija

Smestite se udobno i pustite tihu muziku ili se prepustite tišini. Sklopite oči i mirujte nekoliko minuta. Ukoliko Vam meditacija ne prija, otvorite dnevnik i zapišite nekoliko srećnih misli.

HILIFE-PLANIRANJE

Planiranje dana

Ovu aktivnost možete uvrstiti u svoje jutarnje ili večernje rituale. Izdvojte tri do pet najvažnijih izazova kojima ćete se baviti u toku narednog dana i zapišite ih. Čuvajte se sastavljanja beskonačnih spiskova obaveza. Oni mogu učiniti da se osetite savladano i obeshrabreno.

Zdrav doručak

Izbegavajte kafu i kalorične obroke rano ujutru. Raznovrsnih ideja za zdrav doručak je mnogo. Možete se opredeliti za zeleni čaj, med, nemasni jogurt i voće, omlet sa povrćem ili integralne pahuljice.


11.06.2019. / Autor:Hilife