Hilife.rs

Milenijalsi i oralna higijena

milenijalsi i orlna nega

Mladi i gingivitis? Većina nas bi samo odmahnula rukom i rekla:”Ma neeee…..” Gingivitis je “nešto što pogađa starije osobe”. Hm, ali da li je baš tako? Iako zvuči kao oboljenje koje ne bismo povezali sa mladima, gingivitis ili upala desni je jedno od najčešćih oboljenja usne duplje koje nastaje “zahvaljujući” zubnom plaku koji je prepun bakterija, koje dovode do zubnog karijesa i upale desni. Znači nisu u pitanju godine već nivo oralne higijene.

E sad kada smo apsolvirali taj deo, sledeće što pomislimo jesu mladi i postavljamo sebi pitanje koliko oni zapravo vode računa o svojoj oralnoj higijeni i oralnom zdravlju.

Zapanjujuće zvuče rezultati istraživanja sprovedenog od strane Američkog stomatološkog udruženja (ADA) koje je pokazalo je da 1 od 5 mlađih odraslih osoba (između 18 i 34 godine) tzv. milenijalsa imaju neki vid oralnog oboljenja. Ispitanici su potvrdili i da je loše oralno zdravlje umanjilo kvalitet njihovog života negativnim uticajem na društvenu, ali i poslovnu sferu života.

Ključni problemi i njihove posledice kod milenijalsa sa lošim oralnim zdravljem:

  • poteškoće tokom zagrižaja i žvakanja (35%)
  • nelagodnost zbog izgleda (35%)
  • izbegavaju da se smeju (33%)
  • manje učestvuju u društvenim aktivnostima (22%)

Foreo issa 2

 

Dakle šta preduzeti?

Redovne posete stomatologu i pravilna svakodnevna higijena zlatno su pravilo za zdrave desni i zube.

A da li su mladi toga svesni i još važnije, koliko savesno brinu o svojoj oralnoj higijeni i zdravlju?

Istraživanje je potvrdilo i da je milenijalsima oralno zdravlje izuzetno bitno – što je potvrdilo čak 97% ispitanika. Međutim kod akcije stvari stoje “malo” drugačije – dok je 80% njih izjavilo da planira posetu svom stomatologu, samo 30% njih je to i ostvarilo! Zašto?! Zbog nedostatka vremena što je preovladalo kao glavni razlog neodlaska kod stomatologa.

I tu dolazimo do ključnog pitanja – kako uskladiti želje i svest sa voljnim momentom i akcijom? Jednostavno – obezbediti vrhunsku higijenu u sopstvenom domu, na dohvat ruke. Pored redovne higijene kvalitetnim pastama i četkicama za zube, upotreba Waterpik oralnih tuševa postala je (sa više od 20 miliona korisnika širom sveta) zlatni standard dobre oralne higijene. A kako su mladi danas pored visokog kvaliteta, osetljivi i na estetiku, FOREO ISSA četkice za zube savršeno zadovoljavaju kriterijum 3 u 1 (kvalitet, efikasnost i estetika).

Waterpik-WP-662

.

Zašto Waterpik?

Waterpik uređaji su jedini klinički dokazani oralni tuševi na svetu koji:

  • ukanjaju 99.9% plaka sa tretiranih površina duž linija desni i između zuba
  • pomažu u prevenciji, umanjenju, ili uklanjaju gingivitisa (bolesti desni)
  • pomažu u sprečavanju karijesa i mogućih stomatoloških intervencija

I za kraj, ali ne i manje važno…

Potpuna zamena za redovne stomatološke preglede ne postoji, ali kako bi ih dočekali apsolutno opušteni i bez bojazni šta će čika stomatolog da kaže, budimo savesni i iskreni prema sebi – dva minuta dnevno i nije tako mnogo, zar ne?

Waterpik-osmeh

 

20.10.2019. / Autor:Hilife