Hilife.rs

Pozdrav Septembru

pozdrav-septembru

 

Septembar je stigao, a sa njim i smena godišnjih doba, nova školska godina, nove kolekcije u izlozima, planiranje… čini nam se da ni jedan mesec ne simbolizuje novi početak konkretnije od septembra – čak toliko da se neretko pitamo da li nova godina počinje zapravo 9. meseca jer sve nekako izgleda baš tako…

I zato hajde da ovoga puta stvarno sprovedemo ono što smo odlučili i ovog septembra budemo 5 od 5!

 

Raspremanje garderobera

Ona crna haljina, iako je papreno plaćena pa još od kašmira, znamo da ni blizu nema šanse da se ikada nađe na listi želja za oblačenje, pa nije obučena već tri sezone. Zato je definitivno prosleđujemo nekome kome će koristiti. Na kraju, i programi za reciklažu stare garderobe dobro funkcionišu sada i kod nas.

Čitanje

Čitali smo na plaži i uživamo u tom begu u neki drugi svet pa zašto bismo dozvolili da www potisne to zadovoljstvo? Miris neistraženih stranica i neke nove avanture koje nas čekaju između korica? Zadržavamo!

Hidratacija

Letnji apeli o unosu dovoljne količine tečnosti krajem avgusta neumitno jenjavaju, ali potreba našeg organizma ne zavisi od godišnjeg doba. Ne dozvolimo da nam žeđ postane podsetik za unos tečnosti – budimo odgovorni prema svom zdravlju (a i lepoti 😊). Ili možda neka stylish flašica bude ta koja će ispratiti našu urođenu potrebu za estetikom i funkcionalnost 😉.

myequa

 

Druženje

I kada smo umorni i „samleveni“ od posla, obaveza, svakodnevnice neka nam druženje sa najbližim prijateljima bude oaza za opuštanje, “podizanje” raspoloženja i energije. Priznajmo da smo i previše puta otkazali dogovoreno viđanje jer nam je bilo lakše da se zavalimo u fotelju, uzmemo grickalice i slatkiše i gledamo TV. Pa ipak, naučno je dokazano da smeh i druženje podižu nivo hormona sreće. Dovoljno, zar ne?

Osmeh

Svečano obećavamo da ćemo se ne samo više smejati već i nastojati da drugima podarimo ovaj najlepši ukras lica. Najčešće je za osmeh dovoljna mala pažnja i par odabranih reči..

 

O čemu ćete vi ovog septembra misliti, koje odluke ćete doneti?

  • Prisećati se dugih vrelih letnjih dana 
  • Radovati se novoj školskoj godini vaših mališana
  • Uvesti zdrave navike
  • Više misliti na sebe i pronaći vreme za male rituale u kojima uživate
  • Konačno koristiti stepenice umesto lifta, bicikl umesto autobusa
  • Nositi zdrav ručak od kuće
  • Temeljno skidati šminku
  • Piti čaj umesto kafe
  • ……

Čak i najmanje odluke kada se sprovedu predstavljaju male pobede kojima pravimo velike korake ka kvalitetnijem, ispunjenijem i srećnijem životu… Iako možda ne možemo da utičemo na globalno zagrevanje, možemo da unapredimo svoj mikrokosmos.

 

mikrokosmos

 

07.09.2019. / Autor:Hilife